Shit vilka individer - Del 1

Isabella Löwngrip. Storbloggerksa. Politikengagerad. Författare. Entreprenör. Student. Journalist. Listan kan göras lång. Jag är helt besatt av hur otrolig hon är. Hon besrkiver en svår högstadietid, där hon var den mobbade nörden. Där bloggen var frizonen där hon kunde vara it-girlen hon ville vara. Storbloggare, släng er i väggen. Bella var först!
Hon började att blogga om hennes stora intresse, nämligen politik, men när hon inte fick några läsare bestämmde hon sig för att byta bana. Hennes blogg fick mer "yta" och hon blev en klassisk just ytlighetsbloggare. Blondinbella, den blonda it-bloggaren, hängde runt östermalm, fnittrade i videbloggarna, visade dagens trendiga outfit o.s.v.
Hon gick från att vara den där hatade blondinen till att få folk att fatta, hon blev karaktären hon själv skapade. Hon har genom åren tagit sig ur det vackra skalet och är nu en underbar comb. av blondinbella och isabella. Hon peppar unga tjejer att ta steget, att aldrig låta rädslan över vad folk säger komma igenom. Hon vände sitt rykte, skrev en bok om självkänsla, startade bloggnätverket spotlife och gud vad ägda folk blev när de fattade hur manipulerade de hade blivit av den Blonda (med stort b) tjejen. Men snälla, vad tror folk egentligen. Tycker iaf hon är jättecool, hon står för vem hon är och vad hon tycker och backar inte. dessutom är hon intellegent så in i. Tycker hon verkar så härlig person! Mne jag är inte målös, inte än. Jag säger; Shit vilken individ!

Right now

Nu sitte rjag och äter världens godaste Galatine mjölk&chocolate godis! Det är italiensk och går inte att få tag på i Svergie men det fixar papsen, hihi! Rekomenderas verkligen, till det zippar jag en ordinarie loka, vilket jag alltid gör.
Såhär ser det ut (godiset alltså);
Mums!

Satan i gatan

Tänkte berätta hur man blir framgångsrik i en blogg:
  • Var personlig, framhäv dig själv och vem du är.
  • Kommentera andra bloggar och länka till dig själv.
  • Vissa den bästa sidan av dig själv och ditt liv.
  • Mycket bilder.
  • Länka överallt.
  • Visa aldrig dåliga sidor av ditt liv.
  • Få andra att tycka om det de läser.
  • Skriv underhållande.
  • Ha speciella rutiner.
  • Se till att få ett break.
  • Nästa storbloggare comming up.

Rubrik saknas

Varm dush för att mjuka upp mina leder som visst gömdes bort att stretcha i all stress efter idrottsdagen - CHEK, kollat bloggarna - CHEK, mental "att göra" lista - CHEK, kollat på aktuellt och kvällsnyheterna - CHEK, snackat med Anna - CHEK, Bytt om - CHEK. Efter allt det här är jag äntligen redo för att säga de två magiska orden:
Godnatt Sweden ♥


Kastar in en länk :)

Tänkte länka till VÄRLDENS bästa bokblogg. Den drivs i förövrigt av världens bästa kusin oxxå eller dubbelkusinj för att vara exakt. Här skriver Emma som mina söta älsklingdubbelkusin anylyserar, recenserar och skriver ner fakta om olika och böcker och även allmänt, hon tipsar om bokhyllor och saker som har med böcker att göra, helt enkelt!
Ni kommer älska den för den är kick-ass awesome! Den heter ebokis.blogg.se och för att komma till det så enkelt att ni bara klickar där det står klart och tydligt "klicka här" nedan:
KLICKA HÄR!
KLICKA HÄR! KLICKA HÄR!
KLICKA HÄR! KLICKA HÄR! KLICKA HÄR!
KLICKA HÄR! KLICKA HÄR! KLICKA HÄR! KLICKA HÄR!
KLICKA HÄR! KLICKA HÄR! KLICKA HÄR! KLICKA HÄR! KLICKA HÄR!
KLICKA HÄR! KLICKA HÄR! KLICKA HÄR! KLIICKA HÄR!
KLICKA HÄR! KLICKA HÄR! KLICKA HÄR!
KLICKA HÄR! KLICKA HÄR!
KLICKA HÄR!
Sloganen och hälsningen ser ni oxxå nedan: ^^
signaturbilden.

Deltar i dagens blogg

Är med i dagens blogg hos vilmacecilia.blogg.se !
kram ^^

Colurblocking

Ibland är det bara såå coolt nrä folk blandar knallliga färger på minimalistiska, detaljlösa kläder av helt enkla och klassiska. Typ knallgrön klänning, ceris kavaj, neonblå strumpbyxor. det krävs sin människa för det. Personligen tycker det är mycket coolare att colurblocka än mönstermatcha, mönstermatchning blir lätt luddigt och bohemiskt.
Som min kära vän så roligt uttryckte inne på H&M idag, aknske borde köpa en klänning i lite High fashion färger och pekar på en klänning i neonblått och knallgrönt. Tror nog det var på skämt, men vem vet hon kanske på allvar menade att hon skulle ta och colurblocka lite high-fashion-färger i sin sommargarderob, vad vet jag? Var lite shoppingutmattad just då och att fråga var inte i mina tankar, emn hennes söta uttryck fastnade. Vart vill jag komma? Jo, först vill jag ha era åsikter och sedan vill jag lägga in en bild på en som jag tycker har lyckats bra med ämnet som ni ser i rubrikfältet i sin "officiella" outfit, var dock inte så förtjust i hennes övriga stil men det hör inte hit, nämligen en av de nominerade i årets vardagschic (Madeleine Billman):
vardagschic-madelene-billman

Vad tycker ni? Passar vissa, right? Tyvärr inte en av dem men det hindrar mig inte från att hylla sånna outfits! :)

Skolavslutningsklännning

Tänkte jag på det här med skolavslutningsklänning, jag vill helst ha en vit ju! Alla tar typ fram antngen en massa mönstrade grejer ELLER (gud förbjude) rena galaklänningarna, me hallå, det här är examen inte oscarsgalan. Det är bara pinsamt om du kör på mer avancerade snitt, och cocktailklänningar, jag säger det igen, en skolavslutning är ingen fördrink på en smokingfest, bara så vi har det klart! En skolavslutsklänning är lite samma kort som en midsommar, enkelt klassiskt snitt, nästan lite nedklätt. Tänk på det kan bli spontana äventyr efter själva avslutningen, som grönan, shoppingturer, dra in till stan, vad vet jag? Så klä dig PRAKTISKT och BEKVÄMT, det är inte kul att gå på grönan med en cocktailartad klänning a'la H&M's lanvinsammarbete... Utan enkelt, bekvämt, prakitskt, klassiskt, snyggt. Pimpa med avtagbara accesoarer som du kan ta av dig och snygg mejk (make up) istället! Mycket bättre. Enfärgat tycker jag personligen är bäst, gärna vitt, men blommigt rä också grönt. Tänk på att trivas och känna dig fin, ett tips för att liva upp är en romaitskt flätad blomsterkrans, kan det bli softer? Svar: nej. Så tänk på mina visdomsord i jakt efter den perfekta examensklänningen!
White Crochet Neck Sundress
Enkelt & klassiskt från Topshop!
Vit minimalistisk klänning i crepe-modell från Zara!
Blommig, simpel, hippieartad dröm från French Connetion!
Söt småblommig praktisk klänning från Little Marc jacobs!
Härligt frägrann storblommig sommarklänning från Lilly Pulitzer!
Litle mer uppkläd klänning med stor rosett och vid ballerinakjol från Ralph Lauren!

Blommigt och enkelt oxå de från Ralph Lauren!

Hemligheter heter det av en anledning...

Sitter nu och sippar coca-cola, blir glad av tonerna till ABBAS dancing queen och chekar in ljuvlig "to die for" clothing på net-a-poreter! Najs, aa?
Älskar Alberta ferrettis romatiska draperingar, såg en ljuvlig gala dress från samma märke i S för några timmar sne så nu är har min lilla kläd-crush nåt toppen, haha! Får infall att jag älskar att märkes signaturdesign ellet varför inte den senaste coletionen, lite då och då. kan komma när som helst, men oftast går det över lika snabbt som det kommit. Och nu återkommer jag till mitt stora ego med en bild;

Veckans outfit:

Kirsten dunst är en minmalistisk, trendig dröm i den här ljuvliga outfiten hon bar för ca 4 dagar sne på filmfestvalen i Cannes. Den coola gula klänningen har ett sommrigt, enkelt snitt och är såklart i vårens stora trendfärg. Kirsten matchar med höga hudfärgade sandaleter från lyxskojätte Jimmy choo.

Kärlek

D&G vårkollektion är bara helt underbar. Mna blir så himla glad av den vackra färgskalan och de blommiga mänstrena! Go säger jag bara! :D
Sommrigt värre... ^^

Inspiration!


Loggor, svartvit färgskala, snygga väskor!

Veckans outfit:

Älskar verkligen den här outfiten som Sofi Fahrman bar under sin lilla trip i Miami. Den representerar minimalism och framförallt en sak som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, nämligen att kunna comba dyra märken och budgetkedja! Underbart är det och dessutom är färgen, en vacker ljus camelton nästan lite åt det skära hållet, helt fab softley!
Sandalerna från chloe är jättecoola och representerar märket på ett bra sätt, moccashortsen i begie från H&M är ju bara så underbara, på det en enkel begieskär baströja från acne. Snygga ray-ban wayfarer döljer de antagligen glädjeglittrande ögonen, det skulle iaf mina ögon göra om jag fått ihop en så snygg outfit!
Hörde jag ljuvligt? :D

Minimalism

Under 1800-talet och bakåt i tiden var modet överdådigt, det var adelen som bar gräddbakelseklänningar med enorma kjolar, smala liv och korsetter. Det var spets och rysh och attraktivitet var att se ut som en sminkad gräddbakelse. På rätt sätt kan den stilen vara lite rolig och fin. Lars Wallin hämtar t.e.x sin inspiration därifrån och hans couture är ju helt stunning. Men det blev för mycket och den som satte stopp för det var Coco Chanel. Hon införde en form av minmalism där kvinnorna skulle klä sig bekvämt och mer "maskulint". Naturlig och enkel skönhet som har präglat den stilen de flesta har idag. Hennes verk lever kvar och har påverkat oss mycket mer än vi förstår.
Men sedan kom 70-talet och  överdivet, färglatt, neon och geometrism i couturen härskade. Helmut lang, prada, Jean-paul Galutier var styrde catwalken, och coture gick ut på att bli mer och mer urflippad. Nästan lite präglat av 1800-talet, fast på helt nya nivåer, mer modernt och urflippat men ändå inspirerat därifrån eller det resulterade iaf det kan jag uppleva.

Phoebe Philo. Min favoritdesigner alla kategorier. Hon förde in minimalismen på nytt i modevärlden. Coco förde in den även i vardagstilen och på så sätt var hon större, men Philo skapade minimalismen och den enkla elegansen på catwalken. En sval chic stil, enkel utan för mycket rysh och detaljer, det är istället färg och materialet man kryddar med. Pastellfärgade sidenblusar (underbart), enkelt, simpelt och vackert och kryddat i knalliga fäger a'la 70-tal. Nu kommer nämligen det bästa va 70-talet tillbaka den här säsongen fast draperad i en helt annan minimalism. Ryshen och de konstiga detaljerna är borta, likaså det överdrivna. Jag älskar när kreativa mönster, färger och material bäddas in i ett minimalistiskt palgg. det är fashion I love! Ljuvligt är ordet. Soft, simple, easy, beautiful.

Lite frågor

Film du såg: Typ SATC när vi skulle till skåne ?
Bok du läste: Snabba cash
Person du ringde: Anna
Person du fick sms av: Mami
Dryck du drack: Bubbelvatten
Djur du såg IRL: Gud, inegn aning men kanske hund...
Facebook kommentar du gillade: Jag gillar inte "kommentarer" man gillar statusar!
Måltid du åt: Macka om det räknas, annars gulashsoppa.
Person du bråkade med: En av min kompisa gamla kill-kompis typ...
Släkting du träffade: mormor och morfar tror jag :)
Ord du sa: "Hämta bubbelvatten nu, tack!"
Komplimag du fick: Att jag var duktig på att argumnetera och att jag verkade äldre än jag var :)
Grej du köpte: En jättesöt kofta som jag köpte i fel nyans :(
Affär du var på: Pressbyrån, annars Åhlens eller kanske Gina tricot..
Grej du tappade bort: Jga tappade en lampa i golvet och den dog så man kan säga att jag tappade bort dne.
Kram du fick av: Louise
Blomma du såg IRL: Om man inte kollar efter saker ser man dem inte :)
Bloggkommentar du lämnade: Jag vet inte, "snygg outfit", kanske...
Hello-kitty grej du såg: Min lillasysters nintendo-väska
Grönsak du åt: Paprika
Frukt du åt: Grönt äpple
Ord du skrev på papper: Vid nilens flod o.s.v (läxa)
Bio du såg: ha ritne sett på bio på evigheter översätts till frpgan lämnas obesvarad.
Tandläkar besök du gjorde: Ett halvår sen tror jag
Ledig dag du hade: Påsklovet och i övermorgon blir det en till :)
Fråga du fick: "Får jag inte ge en enda synpunkt?" Av pappa Eller kanske "Vad har hänt" för det där med lampan av mamma :s

Teasty glam(m)!

Smakfullt, chict, lagom kretativt, detaljerat, glammigt, nedtonat, snyggt!

@home

Nu har jag kommit hem för ett tag sedan och är snart klar med min lilla uppg. Sen blir det muf-fika med diskussion! Ska bli jättekul!
Now I have been home for a while and are almost done with a little "homework". Later I am going to a "discussion-meting" with moderate youth leage. Will be super fun, I hope!
Sorry for a quite bad picture!
Love,
/ Amanda
Dålig bild / Bad shoot :s

Acne för tuss - ett barnklädessammarbete!

Tuss är en barnklädesbutik i centrala stockholm där en av kunderna är Johhny Johansson, v.d. och grundare av Acne (som ni säkert känner till). Efter många köp där lärde han känna ägaren Catti aman och de började prata om ett sammarbete. Nu lanseras alltså ACNE / TUSS, ett sammarbete där de kommer sälja ett trettio-tal olika plagg i form av koftor, jeans, T-shirts bland annat.
Kollektionen kommer finnas tillgängliga i de båda butikerna samt på NK och Åhlens i stockholm!
Tycker det här verkar jätteroligt och hoppas verkligen att de har storlekar för lite större barn också.
Ett hett tips för alla små-fashionister, ett sammarbete som detta ska man aldrig missa!

Och nu då?

När jag var i stan igår var hela plattan täckt med demostrerande kommunister. Gud vad sur jag blev, de hade typ stora skyltar där det stod "arbetare gå med i kommunistaiska partiet!". Som om, det finns inte en enda människa som kommer tjäna något på att lägga en röst på dem, deras åsikter har mördat flera miljoner människor, splittrat familjer, fängslat oskyldiga och isloerat otaliga människor. Jag håller inte alls med om svergiedemokraternas åsikter, men ärligt talat så tror jag inte att ett löjligt, politiklöst, enfrågeparti har någon som helst chans i världspolitiken, det som upprör mig är att ett parti vars åsikter delas och tillkom med kommunisterna som har gjort sig skyldig till ovanstående saker. Varför kan folk inte bara fatta, vi behöver inga sossar, vi behöver ingen juholt, deras politik är FÖRBI. Deras glansdagar var på 40-talet och angående kommuniserna, deras glansdagar eller vad man ska kalla det, mördade. Kommunisterna var ett diktaturparti av enorma mått och man fick ett slut på det för bara knappt 20 år sen. Och de finns en sådant parti i riksdagen, folk röstar på dem och de demostrerar som om ingenting hade hänt. Nej, nu räcker det. Vad har de gjort som är bra? Vad har de bidragit med?
Kan inte folk bara förstå, vill ni ha ett bra lönsamt samhälle så är det NYA MODERATERNA som gäller.
Ni får ursäkta om jag låter partisk och dömer ut diverse partier, jag "avgudar" demokrati men jag är moderat ända ut i fingertopparna och därför så dömer jag ut vissa andra partier, för det är min åsikt. Visst finns det andra bra partier, socialdemokratern har har gjort en del bra saker. På 40-talet. Kommentera gärna era åsikter!

Om ni vill veta läs då den låånga texten nedan ^^

Man går genom livet som en berg och dalbana. Ena dagen är allt solklart, klockrent, underbart och lyckan är uppenbar. Andra dagen är mörkret impackt, gränsen mellan verklighet och mardröm suddig, hemskheten och ledsamheten är ständigt där. Sedan finns det alltid gråzoner och mellanting mellan ovanstående alternativ, jag lutar väl mer åt det sistnämnda just nu även om jag inte direkt är i närheten av det.

Anledningen är en så enkel sak som en väska. Det kom lite i stötar och till slut så kunde jag liksom inte låtsas längre. Jag vet att det är typ olagligt att låta såhär överdriven och ytlig man för lilla mig är detta big deals, you know. Fast inte så big deals, men när man är överlycklig över att ha kapat hem drömväskan, till ett ganska bra pris, övertygad om att den är äkta och så bara är den inte det, jaa ni, då känns allting inte så solklart längre.Jag kan inte bara radera inläggen och låtsas som ingenting. Livet går upp och ner och det är nog inte bara min lilla balenciaga (fyra bokstäver som jag inte vill skirva: FAKE)
som bidrar till det utan även annat.

Vill också säga att jag "ber lite om ursäkt" för att jag hävdade att väskan var äkta när många trodde motsatsen. För mig är det viktigt att stå för misstag och vara mig själv, även på bloggen.

Känns tråkigt att inte så många kommer läsa det här (därav rubirken) Så nu vet ni det, jag går vidare och jakten på någon av mina drömväskor...... FORTSÄTTER.