Shopping :)

Papsen och jag har precis kommit hem fårn stan. Vi började i sturegallerian där vi käkade lunch på Bistro stureplan, sedan vidare till lite butiker, och nu är vi hemma. Detta köpte vi:
Påsarna :)
I påsen från zara fanns...
Dessa superfina chinos!
Och i påsen från Schuttis fanns...
Denna supergulliga, fina och kretiva ugly girl tröjan från little marc jacobs! :)
Ugly girl detalj!
Supersöt vovve-detalj xD
Tack så mycket papsen!
kram Amanda ♥

Jag hissa, jag dissar. Tyck vad ni vill :)

Parfym! Ljuvlig doft, i princip alla modehus har en parfym eller flera, flaskorna och namnen är så kreativa! Parfym finns det någon för alla, det är ju jättenkelt att bara spruta på lite på morgonen och gå runt och dofta underbart resten av dagen. Min favorit är Hypnotic poison från Dior, Love etc. från the bodyshop och Envy me från gucci! Vilka är era?
För höga och utmanade klackar. Visst kan simpla snygga klackar vara fint, men när folk kommer dragandes med tjocka klackar, platåer av enorma mått och i knäppa färger så vill man bara dö. Det är inte snyggt, utan ser bara extremt billigt ut! Ett par simpla ballerinor är så mycket chicare!

Royal wedding!

Ingen har väl missat att prins William av england gifter sig med sin Kate idag. Vigslen är nu över och Kate bar en smakfull klänning i vitt (såklart) designad av sara burton, chefdesigner på Alexsander McQueen. Ärmarna och övre livet är i vit spets och klänningen beskrivs som en blanding mellan modernt och traditionellt. Klänningen är klassisk, men med djup urrungning vilket gör den mer vågad. Hennes tiara har hon lånat av drottningen och är designad av Cariter, skorna är också de fårn Alexsander McQeen och örhängena är en gåva från hennes föräldrar.
Själv tycker jag verkligen Kate är prinsesslik, klänningen är underbart enkel, fast med en del snygga detaljer. Den är klassik och tidlös och tanken bakom designern sägs ha varit en hylling till den store brittiske desginern Alexsander McQeen som avled i fjol. Klänningen har en minimalism som kryddas med prinsseslik spets. När Kate är framme vid altaret viskar prinsen och hennes blivande (nu) make i hennes öra: "You are beautiful". och det är hon sannerligen.
Återkommer med mer snygga outfits från bröllopgästerna senare!

NY DESIGN!

nu har jag, emma < - - KLICKA. lagt in den nya designen här på Amandas blogg!
kommentera gärna i detta inlägget vad ni tycker om den. :)
ha en bra dag & besök gärna min blogg som du kan besöka
genom att klicka på "emma" där uppe. ^
(om profil-bilden ser lite konstig ut så kan det ta ett tag innan den kommer upp!)


(arkivbild).

Tänker inte skriva en rubrik, bara så ni vet...

Tänker berätta lite om hur jag sköter om mitt hår!
Jag är ganska trött på alla som tror att om de köper svindyra shampor, går till de bästa frisörerna och bytter frisyr hela tiden så kommer de få änglahår. Nej, så är det nog inte. Jag har aldrig tonat, slingat, färgat eller blekt. Mitt hår är helt naturligt och jag tvättar med vanligt wella shampoo och wella balsam 5-6 gånger i veckan. Jag försöker att inte spreja mitt hår om det inte verkligen behövs och jag plattar inte håret särskilt ofta heller. Jag har gått hos samma frisör sedan jag gick och klippte mig första gången, hon är superduktig och jag trivs jättebra med henne.

Visst skulle jag kunna gå till en kändisfrisör, köpa riktigt dyrt catwalk och designer-shampoo, testa nya frisyrer hela tiden, tona och färga det för att se om det blir bättre.
Men jag är ganska nöjd med själva kvaliten och färgen på mitt hår. Min frisyr är för kort, defenitivt men det är bara att spara ut.

Jag tror absolut det finns människor som tycker att "de kända" frisörerna är bra, för det är ju klart dem är, som kanske tycker att det där dyra shampot fungerar bra. För det gör det nog. Dyrt är ju ofta bra, det är förknippat med kvalite liksom. jag tycker det är mycket bättre att köpa få dyra grejer än en massa billiga, att måna om kvalite. Men när det gäller hår känner jag lite, kom igen!

Håret mår bra av regelbundna metoder och använd de shampoo som passar dig bäst, sträva inte efter att det ska vara det lyxigaste och dyraste. Men om ni tycker att det lyxigaste shampot är det bästa tycker jag självklart ni ska använda det, det är jätteviktigt att man trivs i det bara och inte använder saker för de är just dyra och lyxiga.

Detta säger jag trots att jag är lite av ett märkesfreak som gärna vill ha dyrt och lyxigt. Men det handlar faktiskt inte bara om det, och den egenskapen är i många fall inte den bästa! ;)

Ballerina flats!

Visste ni att jag älskar ballerinaskor! Jag vill ha ett par beigia från lanvin, men vi får se hur det blir med det.
Förhoppningsvis ska jag köpa ett par mouse flats och ett par enkla från typ galucci. Sedan har jag ett par jättesöta leopard ballerionor från Divided.

Love!

Jag älskar de lite 70-tals-akitga blommorna i Stella mccartenys spring collection. De är så coola, nästan lite bohem-chica! Tycker de är smakfulla på ett kretivt och personligt sätt och inte för mycket som det lätt blir när det handlar om couture. Nej, stor hiss till Stella mccartenys spring flowers!

Spring "It's" - part two

Ett annat måste för ballerinasko-älskaren i vår är de urgulliga och superfräcka marc by marc jacobs musballerinorna. Finns i en massa olika kombinationer, t.e.x svart och vitt leopard, svart med guld etc.
Det är jättegulliga samtidigt som de ger en trendigt och kretivt intryck. De är jätteroliga och eftersom färgerna är neutrala är de också lättmatchade. Dock har jag stött på vissa som tycker de är riktigt barnsliga och löjliga. Men marc by marc jacobs är ibland kretiva på ett sätt som kan uppfattas som omoget, kolla bara in deras T-shirtar för i vår med "ugly girl". Vissa kan tycka de är jättelöjliga men jag älskar den där flummiga, kretiva touchen. Och det är därför jag ska lämna plats åt the mouse flats i min vårgarderob! Ska ni?
När jag ser de känner jag :) wow !

Vilken kul rubrik!

Nu sitter jag och pluggar inför NO-provet imorgon, jag och anna har precis varit och solat och käkat glass.
Kommer visa en massa mysiga bilder sen så klicka in lite senare! Ska också visa en liten sak jag har fått...
kram<3

Update!

Hej alla påskharar!
Nu sitter jag i vår mysiga sommarstuga. Våra kusiner ska käka lunch här och sen ska vi till den vanliga påskmiddagen hos farfar!
Kan inte ladda upp bilder här eftersom jag inte har rätt data med mig. Men ni får alla påskbilder imorgon.

Kan ge er alla ett litet tips. På lördagar klockan 21.00 på svt1 går en TV-serie som heter The Kennedys som föga förvånande handlar om den mytomspunna Kennedyklanen. Jackie som var gift med John F Kennedy, som var president på 60-talet var känd för att vara stilikon (Jackie alltså) och Katie Holmes som gestaltar henne på ett utmärkt sätt är så fint stylad med äkta jackie-stil. Man får också följa historien i maktens rum på ett spännande sätt. Rekomenderas verkligen! Bra skådespelare gör det bara ännu bättre! Missa inte det :D

Jag vet..?


Älskar burberrys beiga skotsrutiga mönster! Gör ni?

Grilla!

Nu grillar vi! Har precis vart ute och hämtat påskmusten, det är helt galet skönt väder, typ 17 grader i skuggan och gassande sol. Har precis vart ute barfota utan att frysa ett dugg! Amazing, right?

Nu vill jag bara ha sommar sommar sommar sommar sol sol sol väme värme värme bada bada bada grönan grönan glass glass glass shorts shorts shorts sola sola sola!



Denna bild är tagen av mig (väsindien) och fråga innan ni kopierar den. Men nu vill jag ha sommar sommar lalalalala!

Goddag yxskaft

Hej alla, hoppas ni inte tycker jag har uppdaterat allt för dåligt. Fick en liten kommentar om min väska, där personen sa att den kom från en viss hemsida. Den kommer inte därifrån bara så ni vet ;) Men det är helt okej att ni komenterar!
Min snälla kusin har hjälpt mig (okej, hon har gjort) en fin design åt mig som kommer komma upp här i dagarna.

Vet inte om jag kommer kunna ladda upp så jättemånga bilder när jag är i skåne, men ska försöka ;o
idag har jag läst, solat och sovit. Vi var framme vid ett igårnatt och sommnade vid typ tre så är lite trött kan man säga!

kram<3

p.s. Nobelpris för väldens tråkigaste blogginlägg (detta) tilldelas Amandasarkiv.blogg.se! d.s.

Hos anna

Har svängt förbi anna för att säga hejdå innan jag sticker till skåne ikväll. Ska bli så skönt. Sthlm är underbart, men inget går upp emot bjärehalvön på våren/sommar'n. Kärlek säger jag bara! <33

Nu ska jag vara lite social, blir troligen sista inlägget för idag, men dröm sött om greta-klänningar och celine-väskor!
ha det underbart,
kram<33


Greta

Det här är femte gången jag börjar på det här inlägget. Anledningen är att klänningarna jag tänker beskriva är extremt svårbeskrivna. Låt mig säga såhär: Det här skulle kunna vara början på en ny "couture-era".
I många år har det handlat om att lyckas med det mest freakde, svårburna, drömlika, knäppa kretioner som går att tillverka. Det kan vara coolt, eller så kan vi tillverka något som är så inicent att man vill gråta, så chict att man vill skrika, så träffäskert att man vill applådera, så lättbruet att man blir evigt tacksam och så vackert att man vill jubla.
Det här är äkta minimalism, chicism, klassik, skönhet...
De tar en klassik, oskyldig skiss. Skissen har inga uppseväckande detaljer, det är bara en ren, skär skiss av en vanlig, chic klänning som för tankarna till en svunnen tid. Man ger den en klatshig färg eller ett klassikt mönster. Och det här vi finner det, enkelheten, klassiken som blir så fruktansvärt chic.
Och vet ni varför jag är så facinerad? Jo, för när något modehus kommer med den mest freakade-couture kreationen tycker alla det är vågat. Men det här är riktigt vågat. Det simpla är så vågat. och det stämmer ju inte direkt överens. Men det gör det nu.

Svaret är Greta, svenska kreatörer av simplechica dresses. Go Greta!
Det här är äkta greta!

Yasuragi

I sommras var jag och mami på yasuragi. Det är supermysigt där, för er som inte vet är det ett japanskt spa på hasseludden i skärgår'n. Det rekomenderas verkligen! :D
En del av vårt rum,
Jag i vårt rum!
Typ en pall...
När jag sitter på pallen blir det lite roligare :)
Handukar fanns det gott om xd
En liten shop typ :)
Jag i poolen, märklig min...
kram<3

Dagens outfit;

• Blus: Esprit
• Baslinne: calvin Klein
• Denimshorts: H&M
• Strumpbyxor: H&M
• Jeansjacka: diesel

"kraam" <3

Cos

I maj öppnar cos sin första butik i sthlm (centralt ofc) vid bibloteksgatan. Räkna med mig, säger jag bara!
För er som inte vet är cos ett undermärke till H&M som huvudsakligen satsar på bättre kvalitet än den ursprungliga kedjan.
Så som jag har uppfattat det är cos ett märke som har tagit den vardagliga touchen och gjort den mer minimalistisk och lätt geometretisk. Men har inte enorma erfarenheter av cos, så vet inte. Men tycker att det verkar vara ett riktigt bra "brand".



Men nu till saken, jag letar efter en mocca/skinn/biker jacka. Den får gärna vara beige, eller lätt brun men svart går också bra. den ska helst vara fodrad och en massa annat *blablablablablabla* men saken är den att jag vill ha en från cos.
Så här är det nämligen, ibland får jag för mig att jag måste ha en kortärmad grön tröja från sonia ryikel, utan att ens veta om de tillverkar det. (vill absolut inte ha det, dior säljer btw sådanna tröjor men det hör inte hit).

Så, till er som vet, snälla kommentera. Säljer cos skinn/mocca/biker jackor? Antagligen gör dem ju det, men jag vill vara säker. Har ni något annant tips på en annourlunda variant av den klassika skinnjackan, somsagt gärna i beige och mocca. Den ska vara lagom dyr och en sådan där modern sak som INGEN annan har. Nej, jag bara skojar, men jag hoppas ni har "get the point", så att säga.

Tack till världens bästa läsare, update kommer efter min dinner!




kram<3

Veckans outfit:

Går till Chloe Schuterman!
Hon har Det linnet som bara är såå trendigt i vår, blommorna är stella mccartenys stora kännetecken i deras vårkollektion. Hon matchar med en klassisk kofta från italienska marni, cool bikerjacka från upcoming kedjan Topshop, simpla denimshorts från H&M, strumpbyxor från DD och en cool balenciaga clutch som pricken över i:et.
Här kan man tala om att mixa med trender, klassiska plagg, budget och lyx. Resultatet blir underbart, med hennes personliga touch!

Right now:

Tankar D-vitamin!

Life's what you make it, so let's make it rock!

Tar en mysdag today, iförd Juicy-byxor och navy-randig tröja från esprit. Det blir förmodligen mycket update i dagarna, förutom imorgon då det kan bli lite snålt, ska iväg till golfklubben och sedan luncha med mami och syskonen.
Onsdag kväll åker vi till mitt saknade skåne, vårt sommarställe på bjärehalvön (som är nyrenoverat!). Gud vad jag har saknat det!
idag ska vi försöka boka en resa inför detta året! Behövs verkligen xd
kraaam<33

I am in the house!

Hej, nu har jag precis pratat lite med mami och papsen och så, tänkte visa en sak jag verkligen vill ha! Det roliga är att jag såg den här grejen på typ saks.com eller net-a-porter.com var det nog, typ två veckor innan Chloe lottade ut den och tänkte, där ska jag skriva min klädplanering! Gissa om jag blev snopen när jag såg att jag inte var först...
Men jag tänkter inte ge mig för det, så nu vet ni iaf att det inte är något jag hittat hos Chloes blogg. (Kändes viktigt att säga det) :)



Den här megac00la notebooken!

Gud vad det är svårt att komma på en rubrik!

Imorgon börjar psklovet! Eller egentligen började det ju i fredags-eftermiddag men det börjar liksom på riktigt imrogon, tycker jag. Nu ska vi in till Gullmars där Andrea ska ha sitt lilla bowling-party, ikväll ska jag koka ihop en riktig myskväll tänkte jag, några tips? Sen ska jag beställa hem lite sommarkläder oxxå ;D

kraam<33

Inspirationscollage - Easter


Spring "It's" - part one

Ett av vårens måste är det smala flätade skärpet, finns att köpa överallt, H&M, Lindex, Zara etc.

Hej!

Nu kom jag precis hem från anna och årets första golfrunda är snart på G. Så här ser jag ut;

Pradas hypade neon-comb.-black stripes!

Folk har verkligen blivit tagna av pradas urcoola vårkollektion. Här blandar de neonfärger som blått, rött, grönt och cerist kobinerat med härligt knallsvart. Färgkombinationer känns oprovade och det blir så sjukt snyggt samtidigt som de halvbeda ränderna får det att kännas so simple!
prads stripes syns på många fashion-magazine covers och det med det rätta.
Det här är en sorts cool, easy nytänkande couture som jag hoppas vi får se mer av!
Vad tycker ni?

Amandas stilskola del 2

Vad är egentligen rätt stil? De flesta hävdar att det inte finns någon "rätt" stil, vilket i och för sig är sant. Men fel stil finns det, och en sådan bör man undvika.
När det gäller underkläder finns det inte så mycket att säga. Köp i neutrala toner, och gå efter egen smak. Att köpa en massa underkläder med snobben och hello kitty på avråder jag er dock ifrån, det känns inte så kul. Några som är duktiga på just underkläder är Victoria's secret, Åhlens, Calvin Klein och även Björn borg (trots att jag själv tycker det är för sportigt). Vill ni ha det ytterligare lite lyxigt ska ni gå till Ajas i sturegallerian.

Basplagg nästa. de flesta säger att man inte behöver tänka på kvalitet när det gäller basplagg, själv känner jag lite tvärtom. Vad är bäst, köpa ett par dyra kvalitetsleggings eller ett dyrt halsband. Jag använder inte smycken och accesoarer på det sättet, men basplagg använder man. Sen behöver man inte överdriva och aldirg köpa dyra accesoarer etc. Några som har bra linnen är abercrombie, esprit (edc) och petite bauteu. Om du ska ha under kjol och klänning köp för guds skull strumpbyxor, inte legigngs, i svart eller beiget (nylonstrumpbyxor). När det gäller leggings kan man satsa på ett par ridbyxinspirerade, med knappar där nere eller dragkedja. Finns massa snygga detaljer på leggings, jag syftar då på tjocka leggings också kallade pants. Färger, beigie, svart, brunt, grått etc. Självklart kan du fylla på garderoben med ett par mönstrade leggings också t.e.x acnes casadena print eller varför inte ett par från missoni. Bra leggings hittar du hos allt från Ginatricot till Ralph lauren, så det är upp till dig själv.

Köp aldrig kläder vars skötsel du inte kan/eller vill sköta. Gillar du inte kemtvätt eller handtvätt, köp inte sådanna plagg då! Och snälla, matcha! Det värsta du kan göra är att gå runt i cerist matchad med knallrött. Jag blir lätt illamående. Satsa därför på basfäger i början. Gör en stomme i färgerna beiget, vitt, svart, grått och marinblått. Det är färger som är enkla, snygga stilrena och lättmatchade. När du sedan är mer stilsäker kan du bryta av.

Och tänkt på att aldrig använda vulgära djurmönster i fel sammanhang eller till fel person. det kan lätt bli billigt.
Klä dig i kläder som är smickrande och enkla. Skippa kjolar som är både långa och höga i midjan, tröjor som är för mycket eller för lite urringangade, helsvarta jeans tycker jag kan bli lite för mycket också. Och snälla, blanda inte in en massa knallsilver och guld i saken, då känns du bara som än klenod från ett 70-80 tals discotek.
Och undvik att se ut som en rysk adelsdam, dränk dig inte i smycken spec. inte antika, undvik för prompösa pälsar och överdådiga plagg.

När det gäller byxor ska du nog satsa på jeans, chinos och kostymbyxor om du inte är en vågad fashionsita som gärna kör med harembyxor och liknande. Tänk också på att inte bära träningskläder och att leggings kan bli mindre smickrande för fylliga och lite äldre människor.

Tänk på att anpassa er stil efter er själva, men gör det itne för personligt, utan klä er klassiskt och stilrent. Enekelt skruna tröjor, blusar, skjortor, jeans, chinos och kostymbyxor går jättebra. En kavaj ger ett seriöst och stilrent intryck lika väl som en snygg kappa. Tänk på att bli medveten i din stil innan du börjar "krydda" med smycken och liknande på allvar.



Planer..

Har precis nattat andrea, Ivana är här eftersom mami ohc papsen käkar på F12 ikväll. Så kan det gå. Det är typ någon resturang vid City/Norrmalm eller något. Jaa, kul för dem iaf :)
Är så hemskt sugen på att resa, vi har inte bokat en enda resa för 2011 :$$$
Jag vill ju resa nu! Tänk er Paris, Milano, USA, Thaland...! Omg vad underbart. Vi var ju i västindien över nyår men det känns som en halv evighet sedan. Vi kommer troligtvis åka till London 2012 och kolla på OS, men det är väldigt svårt att få tickets...
Också vill jag åka till NYC, det har alltid varit min drömresa nämligen. vi har lite konfrontationer om vart vi ska resa. Mami och Anton vill åka på något mysigt charter-hotell i typ Egypten eller Thaland. Andrea vill till Paris och disneyland, papsen vill typ till Florida eller Australien (eller jag vet inte?) och jag vill till NYC.
Jaa, ni det är lite mer långsiktiga planer, nu till de kortsiktiga, min helg:
Fredag: Slagga hos Anna och cheka någon mysig film, Girl-Power<33
Lördag: Kickstarta golfsäsongen med ågesta tjejerna och seda bio och tacobar med samm trevliga gäng :)
Söndag: Lillasyster har bowling-kalas vid gullmars, bowling två dagar i rad ni!

Inviger sommar'n lite smått!

Med sol in the backround, sommrig tunnika, jeansjacka, pilotbågar och en tiptop är rubirken complet!
Som jag har längtat, I think the summer acctually is here! Such a stunning, right? :)

Lanvin dresses freaks me out!!

Lanvins klänningar är ett eget universum fyllt av en salig blanding av skarpa pastellfärrger och chict svart. Fyllda av ultrasnygga volang ringningar, coola axelband. Kort sagt, ett fodral som alltid livar upp och lyckas behålla lanvin andan, oberoende färg etc.
Love lanvin<3

Middagsoutfit;

I lördags var vi på "fest" i Täby, såhär såg jag ut:
En lite rolig bild jag tog på vägen dit :D
Dålig bild :$
kramis<3

Lördag i stan!

I lördags var hela familjen i stan, köpte presenter till min nu åttaåriga lillasyster och letade efter en kappa till mig. Tyvär var det en riktig kamp att hitta en bra storlek så mitt desperata letande keep going, any help out there?! Back to we're we from, stan i helgen, bilder comming up! :D
Ready to go!
Vi käkade på en jättemysig asiatisk resturang vid hötorget
Tog kycklingwok med cashwevnötter såklart, mums!
Le menu! (vet inte om det är la eller le, men le lätt bra så!)
Jag när vi åt lunch<3
Min oilily väska<33
Sedan fikade vi i gallerian några timmar senare..
Min suuupergoda frozen youghurt!
Blev inte så mycket shopping vilket var synd, men hittade en jumpsuit på ZARA som jag nog ska springa förbi och köpa. Titta gärna in på massimo dutti i sturegallerian, de har ett ganska bra utbud med fina kläder!
kram amanda <3

Amandas stilskola - Del 1

De flesta kommer någon gång till en punkt i livet då man byter stil eller bygger sig en ny garderob.
Detta kan ha olika naledningar, kanske är du en sådan som byter stil ofta, en fashionista som vill hänga med i nästa säsongs trender, kanske är alla dina sommarkläder urvuxna. Som sagt, anledningar är många och detta måste inte alltid vara något negativt. Jag har inte direkt bytt stil, men jag kan defenitivt erkänna att jag har mognat mycket i min stil, tagit den på större allvar och på riktigt börjat investera. För några år sedan var jag inte direkt någon fashionista. det är jag inte nu heller men på väg att bli :) (hoppas jag).

Ett tips om det nu är så att du känner att du t.e.x behöver mycket nya kläder, vilket du anatgligen behöver om du tänker ändra din stil eller bygga en ny garderob, är att göra en lista över olika kategorier, skor, tröjor, blusar etc. Försök vara specifik och detaljerad när du skriver ner plaggen. Skirv inte bara "Vit tröja", hitta en vit tröja och ta reda så mcyket så möjligt om den. jag vill veta varenda detalj om ett palgg innan jag köper det. Så skirv ist. "Vit bommulströja, långärmad från H&M, 149 kr, finns på deras webshop". Till exempel.
Ett annat bra tips vid garderobsbytte är att böja med underkläder, sen baskläder, sedan kanske jeans och vardagskläder, kläder för speciella tillfällen, accesoarer o.s.v

En garderob bygger du inte över en natt direkt, tänk igenom noga innan du köper plagg. Om stilen du har just nu verkligen är hållbar och om du då ska satsa på dyra plagg. Detta gäller mest vuxna eftersom barn växer ur sin plagg, fast det kan i och för sig ockås vara en anledning att inte investera dyrt. Det tycker dock inte jag ;)
Nu tror ni förstås att jag kommer avsluta med "Köp bara kläder du trivs i". Tyvärr inte.
Ni kommer göra tusen stilmissar under ert liv, ni kommer byta stil, ni kommer se tillbaka och skaratta åt hur ni kunde ha på något sådant fult, ni kommer köpa plagg ni hatar, plagg av dålig kvalite som går sönder, plagg som man aldrig använder, plagg som är fel storlek.

Jag har gått igenom allt det redan och jag är bara 13. Jag bygger hela tiden och finslipar på min stil, just nu har jag vuxit ur huvudelen av mina sommarkläder och att inhandla och fixa en ny sommargarderob kommer bli ett äventyr. (som ni självklart kommer kunna följa här på bloggen), Fyllt av ångest, tjat, glädje, underhållning och tillfredställelse.

Frågan är då: är man ytlig? Jag kan ljuga och säga att jag inte är det och att kläder är en självklarhet, för det är det ju. man ska jag vara ärlig är jag ytlig, vad kan man förävnta sig? Dock dömer jag inte frivilligt människor efter utseende, det är en annan sak. men mode är nog en något ytlig passion. Fast passion kommer ju från insidan så...

Våga följa trender, våga göra misstag, våga byta stil. Del 2 kommer nämligen handla om hur du byter till rätt stil..


Copyright by amandasarkiv.blogg.se

Stilskola comming up!

Imorgon tänker jag börja med min stilskola, en liten kurs här på min blogg. Jag kommer dela upp den i 15 delar, 2-3 st i veckan. Jag kommer lära er allt om mode! Så alla ni som känner någon som inte vet så mkt om mode, ni som vill veta mer etc. I will learn you all! Tipsa<3

Nu har jag preics käkat lite godis, lägger upp bilder från födelsedagsmiddagen imorgon, ha det suuperb ;)

puss och kraam ^^


Saker jag hatar (inte gillar)

Sega datorer
Extremister av alla slag
Den beska eftersmaken av coca-cola
Otacksamma människor
DT-byxor
När folk går unt i träningskläder på stan
Lök
Märket Ed hardy (förlåt alla!)
Tycker inte om när folk tycker mina intressen är märkliga..
Ginatricots fusk one-piecar *ush!*
Märkeskopior
Rasister
Människor som tror att de är såå modemedvetna och så vet de typ inte ens vad chanel är..
När folk kritiserar politiker överdrivet
Mediamarkt och elgigantens skirkande reklamblad
När jag hittar en sida med massa okända märken (vet inte vrf)
Folk som försöker dra till sig uppmärksamhet på fel sätt
De som tycker att det absolut inte går ihop att ha en 100000 kr väska och vara toppolitiker.

Kom ihåg att alla ha rolika åsikter och det här är mina, kommentera gärna era åsikter!

Vill ha!

Tänk dig en ursnygg camel-coat med en easy touch av äkta haute coture, vidd utan att se för oversized ut och i en mjuk blandning av ull och cashmere. Vem skapar en sådan och lyckas? Svaret är svenska dagmar;

Grattis Andrea<33

Idag fyller min bästa lillasyster år!
Hon fick en ipod touch, lite golfgrejer, kläder, böcker, och en massa annat!
Grattis sötnos :)
Idag har vi varit på KNC (kunskapsskolans naturvetenskapliga center) och varit med i något program eller typ satsning i NO, som de gör där. Det var väl okej... Jag slutade mycket senare än jag trodde så kunde inte åka med mami och andrea och fika :(
Men det är sommar ute och det kan ju få den mest deprimerade personen och dansa glädjedan! Omg nu ska jag bara springa upp och dra på mig sommarkläder och lägga mig ute och sola<3
Hitta rinte helelr min kamera sladd men ska fixa det så snabbt jag kan ;)
Vi hörs sen!
Mitt skrivbord ;D

Mysig söndag <3

Förra söndagen tände vi vår brasa och åt saffranschoklad fårn choklad frabriken! Det var jättemysigt :D
Choklad "förpackningen" :)
:S Märklig hålllning..
En chokladbit! ;) Coola va?
Brasan<3

Jag förstår inte...

Statistiken på hela blogg.se har stannat upp ?
Förlåt för den extremt dåliga och tråkiga update ni har fått i helgen. Nu sitter jag här med sofie och måste verkligen plugga matte, fixa present till Andrea som fyller år imorgon, fixa vårkappa och typ tusen andra grejer.
Idag har jag iaf lyckats rensa min garderob. *stolt* Annars har man inte gjort så mycket :(
Så fort jag är klar med alla tusen grejer och typ det jag gör nu ska jag ladda upp bilder fån the weekend, så håll ut!
I ♥ gum :)

bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2496484/amandas-arkivlt3?claim=94qnyqp56g9">Följ min blogg med bloglovin</a>

Update!

Nu sitter jag hemma hos våra kompisar i Täby.
Middagen är precis avslutad :) Till förätt åt vi hummersoppa, huvudrätt en sorts köttfärslimpa och pressad potatis och sedan ostbricka.
Har varit på stan idag och förgäves försökt hitta en vårkappa. På massimo dutti provade jag flera men jag var mitt i mellan två storlekar :( Zara hade inte så jättemånga roliga och det fanns inte direkt något annat. Nu funderar jag på en chloe kappa från N.Schuterman eller tommy hillfiger trenchcoat från NK.
Jaa, ni det känns lite tråkigt..
Men nu ska vi inte hänga upp oss på det, laddar upp bilder från stan idag när jag kommer hem!

/ Amanda Broberg ♥

Inspiration!

Stella McCarteny dress, prada catwalk spring 2011, prada logga, josef frank, chalotte olympia showe and flowers ;*

Gammalt kan också vara inne?

Kom hem för typ någon timme sen. Efter skolan åkte jag och Anna till slussen coh gick till gamla stan och fikade på expresso house. Tog en choco four och mineralvatten och Anna chai-latte och morots-muffins. Mums<3
Sen gick vi typ runt och njöt av solen, chekade souvenirbutikerna, kollade att det var lungt vid kungliga slottet etc.
Snart blir det fredagsmiddag.
Helgens planer:
FREDAG: Staan, fika, vara hemma och mysa :)
LÖRDAG: Åka till stan och köpa kappa med papsen, middag i täby på kvällen.
SÖNDAG: Ev. Bio med Lova och typ göra något med Sofie (saaknad så in i!)
Rubriken - Gamla stan är hetare än någonsin (det våras ju!)<3

Right now:

Ice cream and ipad comming up!

Outfit of the week

Den här veckans outfit går till Katie Holmes,. Utställda jeans från j.brand, oversized camel lappa från max mara (det är deras signaturplagg). And the flying hair. Moderiktig och klassik på samma gång. Och framför allt oversized utan att se för påklädd ut.

Storm på väg..

Det känns som hela huset skakar och vinden viner så in i utanför. Storm på väg.. Det var ju fint när jag åkte bussen hem?
Idag har jag varit i skolan iaf, föga föråvånande ;)
Oojojojoj! nu blåser grannens en vecka gamla staket ner!
Vad var jag? Just det skolan, åkte hem. Städningen var här.. Snart kommer Ivana och sen ska jag på golf.
Imorgon ska jag lansera min moderatförening på skolan på elevrådet. Det ska bli jättekul<3
Jag för två dagar sen :)

Visste ni att:

Loka är min favoritdryck alla katogorier, till och med framför läsk ;$
Jag älskar att göra tummen upp!
Jag gör typ alltid något roligt av att jag är blondin..
Jag är inte så smart som jag framstår ;)
Jag grät senast igår då vi såg på Stand By Me på svenskalektionen..
Har viljat bli statsminster sen jag gick i trean.
När jag gick ut femman håll jag tal på skolavslutningen för typ tusen personer.. Utan papper *stolt*
Jag älskar saltlakrits!
Jag äter inte lök ^^
Jag känner mig trygg när jag hoppar upp och ner..
Jag har haft tre andra bloggar före denna, en politk, en med en kompis och en mode.

Beliber

Jag älskar justin bieber. Han är så talungfull, cool, underbar och aa helt fantastisk typ!
Favoritlåtarna är Love me, pray och u smile. Också baby såklart!
Och som Megan fox sa: Han har mer talang i sin lugg än de flesta har i hela sig.. För att inte tala om hur snygg han är ;)
Vår genrations MJ, elvis, just name it! Mne har ni inte lyssnat på honom än så har ni verkligen missat något. Klicka in på youtube omedelbart.

Mysig eftermiddag man hade då ^^

Var ganska trött när jag kom hem från skolan efter gympa och sent avslut, så att säga. Slutar sent på onsdagar.
Slappande av med ett travel-magazine - First class, för att få lite ideer på resor vi kan göra under 2011. Vill förstås åka till hotel Royal i la france men hur det blir med det få vi se...

Saker jag älskar

Loka (bubbelvatten); i glasflaskor! Går inte att leva utan, behöver minst en flaska om dagen ;)
Bloggar; De ger mig inspiration och ahr blivit en del av min dagliga rutin.
Magasine; Tidningar och tidskrifter, love the feeling!
Min familj; Tycker på allvar att de är den bästa familjen i världen...
Tunnelbannan; Jag som inte har körkort kan åka var jag vill, när jag vill! Men om jag vår välja blir det bil..
Te; Drick alldeles för sällan!
Golfrunda en solig dag; Det blir inte bättre!
Tony Blair; Så sjukt bra!
USA; Trots att jag aldrig varit där så tkr jag det är det bästa landet på jorden..
Shopping; Such a wunderful entertaiment!
Sthlm; Jga får seriöst rysingar när jag tittar ut över sthlm city, djurgårdsbron, mälaren. Det är så underbart det kan bli<3
Ja ni, jag älskar mkt, men tyckte detta var en härlig mix av betydande saker.
Vi hörs snart ^^

Update<3

Ang. mitt inlägg om stil så vill jag bara göra klart för alla att jag verkligen förkastar de som har myskläder. Fick en kommentar från några av mina kompisar där de sa att visa kanske hade myskläder för att man känner sig "överviktig", eller tyckte det var mysigt. Det jag syftar mest på är de omtalade DT-byxorna, ett par relativt "tajta" addidas träningbyxor som bärs av typ alla. De är kanske inte direkt smickrande för personer med lite rundare och former och är gjorda för träning. Det finns ju myskläder som inte är gjorda för träningbruk.
Okej, nu kom jag inte på lite mer avancerat språk här, känner jag.
Skriver ganska lättsamt och "ungt" på bloggen för att folk ska förstå och så. Men kan skifta, när jag vill ;)
Så om jag har mer seriösa dikussioner eller talar med vuxna eller bara vill ge folk svar på tal brukar jag använda mer avancerat språk och när jag chattar, messar och snackar med mina kompisar brukar jag ta språket mer lättsamt ;)
Intresseklubben antecknar va?
Tills dess,
kraam<3

Tror det...

Det har typ hänt nu, men jag vet inte. Ni kommer få veta allt någon gång.. När? Det berättar jag inte ;)
/ Amanda Broberg ♥

Everyone's different!

Alla människor har olika stil..
Min stil är nog ganska femenin och klassik, tror jag iaf. Jag gillar vita blusar, kjolar med hög midja, tajta jeans, kavaj, klänningar och en massa mer. Min målsättning är att blanda märkesplagg med plagg från t.e.x H&M och Zara. Jag vill vara stilren men inte tråkig och "för gammal" i min stil. Däremot tycker jag det är liite konstigt när typ alla tjejer i min ålder går runt i mys och träningbyxor, överdrivet pastellfärgade munkjackor och tröjor med löjliga loggos...Nej, vet ni, den stilen känns ganska ute och överdriven. Varför går man klädd i träningsbyxor? Många i min ålder har ingen som helst aning om vad LV och chanel är, det begär jag liksom inte men folk tror att de är sjukt modemedvetna för att de klär sig i ett par canada goose mysbyxor och en addidas kofta. Njaa, inte riktigt. Jag vill inte att alla ska gå och bli värsta fashionistorna, men det finns faktiskt lite mer klassiksa och stilrena kläder och det behöver liksom inte vara något konstigt med det.
Addidas är liksom inget exklusivt märke, de tillverkar sportkläder och det verkar folk inte riktigt ha förstått, vilket är väldigt synd. Kanske hålla lite stilskola här på bloggen, eller vad säger ni?
Bild tagen från annassanning.blogg.se. Besök gärna hennes blogg!

Och kom ihåg att jag repekterar även de med mindre snygg stil så klart ;) Det är bara vad jag tycker!

Jaa ni...

Har precis käkat dinner, de var väl gott ^^
Ska fixa lite med dne här grejen och sådär och sen ska jag ringa anna. Men det är inte ens säkert så... Bli inte för nyfikna..
Bokade spinning och core (träning) imorgon iaf, det var ås himla längesen jag gymmade, känns det som. Såhär kan jag se ut när jag ska på träning:
Hoodie: Juicy couture
Linne: Calvin Klein eller esprit
Frottebyxor: Me&I
Detta är dock en prelemenär outfit tills jag hittar nya gympabyxor (mina vanliga är för korta) och en bättre "gympa tröja". Byxor pendlar jag mellan Abercrmbie och KSSS? Vad tycker ni? Ha rni några tips?
Kommentera!<3
/ Amanda Broberg ♥

Ohhh

Ikväll kanske jag ska göra en hemlig rej, det är inte riktigt säkert än så ni kommer inte få veta förräns det är det..
Iaf håll tummarna för mig för om detta inträffar så kommer jag bli så grymt lycklig!
En ledtråd - B

Goddag yxskaft+valet i kvalet+vår=dagens första inlägg<3

Hej, hemkommen nu då!
Omg vilket skönt väder det är nu! Tänker ta ne promenad sedan med någon liten vän tror jag! Gud vad mysigt eller hur? Älskar verkligen våren/sommaren. Med våren kommer nytt mode, alla catwalk insiration kan man börja klä sig i, så att säga, man växlar till sommargarderob, man kan ha på sig trenchcoat, skinnjacka, shorts, ballerina, sneakers! Aaa, det finns 10000 saker som är bra med våren.
Imorgon så skulle jag egentligen gå på muf-fika och dessutom kika i en butik som jag ahr letat efter jättelänge och som jag upptäckte låg jättenära där muf har sin "lokal", på st eriksplan. Men sen ahde mami bokat in oss på spinning och coure på vårt sats och det är bara på onsdagar ;$ Göra?
Rufsigt hår, nerböjt huvud, sommrig blus och en glad amanda. Jorå, det funkar! :)

Tro jag har hittat den...!!

Yes, tror jag äntligen har hittat en vårkappa! Efter otaliga timmars surfande och letande så tror jag det blir en beige lite kortare massimo dutti trenchcoat. Precis som jag vill ha det, den verkar dessutom jätteskön och snygg och harper's bazaar har jämfört den med burberrys klassiska trenchcoats! Nu är jag glad, hoppas detta håller! Wee!! Tipsa gärna om regnställsjackor som man kan spela golf i. Taack<3
Me right now, märkligare min får man leta efter...

Hjälp!

Det börjar våras på allvar och jag har nu insett att någon passande vårjacka äger jag ju inte...
Har lite panik då de enda jackorna jag har jsut nu är..för varma.
Har funderat på en kappa från massimo dutti, trenchcoat från zara eller en ofodrad kaki-grön fjällräven. Behöver även en regnställsjacka att spela golf i. Det får gärna vara en kappa eller trenchcoat men då av en kortare variant, får inte räcka till knäna. Gärna i beiget eller möjligtvis kakigrön. Den ska helst vara något fodrad (alltså itne varm fodrad men vindtätt och så) Kommentera om ni har tips eller va djag borde hjälp och om ni har något mer info om ovanstående jackor. Sitter här och letar runt frenitiskt så länge..
Tack så mycket<3 Alla förslga mottages med tacksamhet xD
/ Amanda Broberg ♥

Glammigt värre...

Bläddrade lite i ett magazine häromdagen och hittade den här underbara bottega veneta clutchen, så typisk BT och hur cool som helst!
Bottega venetas räfflade signaturmönster toppat med denna glammiga silverglittriga färg...Blir din för 17000..

Hemma+fika=sant<3

Hejsan<3
Eftersom vi såg någon pjäs om jesus slutade vi lite tidigare och därför passade jag på att lämmna in min kavaj på kemtvätt och mina ankelstövlar/kängor på omklacking. Sedan hämtade jag upp lillebror. Anna som är sjuk var också förbi och hämtade lite saker. När andrea kom hem så passade vi på att fika lite vilket var mysigt.
/ Amanda Broberg ♥

Right now

Just nu följer jag med andan i halsen filmen "taken", extremt spännande...
Ville bara ge er lite update, om det är någon som är vaken..?
/ Amanda Broberg ♥

Inspiration i färg<33

Look of today<3

Så här ser jag ut idag;

Shopping :)

Idag har jag och mami varit och shoppat lite. Vi hittade en del söta "sommartröjor" och en klassik dam slipover<3 Pictures comming up;
Påsarna..
Klassiks kortärmad blus från rosebud, JOJ<3
Klassisk slipover i skärt och ljusgrått, rosebud, JOJ<3
Svart och vitt baslinne från honney, JOJ
Marin/sailor randig baströja från Esprit
Söt sommarblus från Esprit, lätt hippie/bohem touch<3
Skinnhandskar med spännen, accent<3
/ Amanda Broberg ♥

En plats jag älskar

Den plats jag älskar mest i välrden är nog djurgårdbron. Precis mellan strandvägen och djurgården. Älskar stämmningen, vattnet och den lugna djurgårdkänslan blanadat med stadens ljus, bilarna, stranvägens sekeskiftsbyggnader och utsikten över skansen, vasa museet och grönan.
Speciellt på sommarkvällarna när man kan höra skriken från grönan. Älskar låten, "sakta vi gå genom stan", det är ett typiskt kännetecken för den här platsen.
Sthlm in my ♥

Nu är man hemma<3

Kom preci hem från Lovas fest, lägger ut fler bilder imorgon.
Här kommer min festoutfit;
/ Amanda Broberg ♥

Mitt hem

Jag lever i en villa söder om city. Själva huset är nog ganska utmärkande. På utsidan ser den ut som en stor typ gråblå låda med en massa stora fönster och röda dörrar. Jag älskar vårt vardagsrum. Det är ganska stort och vi har typ 4 m högt i taker. Vårt kök är i ek vilket jag också tycker är väldigt snyggt. Mitt rum ligger på ovanvåningen som har en korridor med en balkong där man kan titta ned på nedanvåningen. Mitt rum, just det. Min säng är jättemysig och min härliga fåtölj är också en möbel jag använde rmycket och trivs med. Har en alldeles för liten garderob och ett alldeles för stort skrivbord.
I vår soffa i vardagsrummet har vi b.l.a en supergullig jose frank kudde med får på, den är verkligen jättegullig.

Vi har även ett sommarställe på bjärhalvön som ligger i en ort som heter segelstorpstrand. Det första som komme rupp när man googlar just segelsstoprsstrand är vårt hus! Orten har b.l.a bjärehalvöns finaste strand och ligger ungefär mellan båstad och torekov. Där har jag ett jättelitet rum som är supermysigt och vi håller just nu på att renovera.
Eftersom mamma och pappa alltid har viljat rita upp ett hus själva och vill också ha det mycket större har vi nu köpt en tomt, som ligger ungefär 200 m från oss lite närmare sjön. Där vi ska bygga ett nytt hus som kommer vara klart om ungefär ett år. Längtar efte rmin stora garderob och det egna badrummet jag kommer få. Kommer ta upp mer om inredning senare när bygget har kommit igång. Men funderar lite på marin stil med lexington och gant  (lite retro gant näsatn)home, men det är bara en ide. Vi får se!
Är inte så jätteduktig på inredning och så men älskar hotellinredning. Vårt hus är ganska varierat och lite ljust med en del detaljer. Jag älskar vit bas och sedan bryta upp med antingen romatiska fäger i silkesmaterial och doftljus etc. marinstil med lexington och gant homme, med tryck på kuddarna och så, och sen så älskar jag det klassika jose frank mönstret och att bryta upp det från vitt.
En annan detalj jag gillar är ljus, candles. Gärna exklusiva dofljus men vanliga stearinljus från ikea går också jättebra. Älskar att balnda t.e.x äkta orienatliska mattor, kritsallkronor och mahognymöbler med ultramoderna minimaliksa designer möbler. Vi har ett gammalt bord som inhandlades på NK i början 1900-talet i något mörkt träslag. På det har vi en vaxduk från marimekko vilket jag tycker är en vågad och cool kombination.
Mitt drömboende är nog en sekelskitsvåning inne i stan på östermalm eller i gamla stan. Mamma och Pappa vill tyvärr inte bo i lägenhet utan tycker det är jätteviktigt att vi har en tomt och bor kvar i det här området eftersom vi går i så bra skolor här och så.. Men min absoluta favoritplats på jorden är nog sthlm city, precis vid djurgårdbron trivs jag som allra bäst, så det är klart jag vill bo där. Men  i och med att vi ska bygga nytt nu så får jag nog ge upp den där drömmen några år, iaf tills jag flyttar hemifrån ;)

Dagens;

Lätt "oversized" jeans: Kapphal (tro jag)
Vit blus: edc by esprit
Lilla yllekofta med pärlknappar: Benneton
Halsband: Vanlig silverkedja (gammal)
Örhängen: snö of sweden

Har en gansak klassisk outfit med yllekofta i trendfägen lilla och en av mina favoritblusar. Jeansen är lite loose, och är lite saver-plagg eller vad man ska säga. Örähngena är mina favoritmärken. Hade också en väska från Oilly<3

/ Amanda Broberg ♥

Mitt första inperations-collage!

Min favoritdag<3

Idag är det min favoritdag på hela veckan; fredag! Älskar verkligen den dagen.
Har varit i skolan idag och ikväll ska mamma ha tjejmiddag och pappa ska ut med några kompisar.
Själv sk jag bara ha fredagsmysa och prata med anna som landar om ca en halvtimme (!). Har verkligen saknat henne<3
Tänker lägga upp dagens outfit senare och vill också säga att ni jättegärna får komma med ideer vad ni vill att jag ska blogga om (t.e.x favoritskor, politk, andra bloggar) och sås, så ni får veta vad jag tycker och får läsa om det ni tycker är roligt!
Och idag är det första april, keep that in mind...
/ Amanda Broberg ♥


Ang. väskor

Hej!
Vill bara förklara en liten sak. Fick en kommentar från Rebecca som driver en jättebra modeblogg på jagrebeccamirjamkarin.blogg.se om celine väskan. Väskan har hon tidigare visat upp på sin blogg och vill bara förklara att jag hittade bilden genom google, där man ju hittar bilder som ligger på andra hemsidor och bloggar. Tror även att gucci väskan är från hennes blogg, men är itne säker. Men bara så ni vet är källan: jagrebeccamirjamkarin.blogg.se